Valitse, miten Notion-palvelija pyytää hyväksyntääsi
Notion-palvelija voi muuttaa sisältöä ja käyttää yhdistämiäsi sovelluksia. Hyväksyntäasetuksilla päätät, milloin se kysyy sinulta ensin.
Siirry usein kysyttyihin kysymyksiinNotion-palvelija voi luoda sivuja, päivittää tietokantoja ja toimia yhdistämissäsi sovelluksissa, kuten Slackissa tai Gmailissa. Hyväksyntäasetuksesi määrittää, milloin palvelijasi kysyy sinulta luvan ennen kuin tekee jotain näistä. Voit valita kolmesta asetuksesta, kun aloitat keskustelun, tai vaihtaa hyväksyntätilaa jo käynnissä olevassa keskustelussa. Uusissa keskusteluissa käytetään viimeksi valitsemaasi hyväksyntätilaa, ellet muuta sitä ennen viestin lähettämistä.
Hyväksyntäasetuksen muuttaminen:
Avaa keskustelu Notion-palvelijasi kanssa.
Valitse nykyinen hyväksyntäasetuksesi keskustelun yläreunasta.
Valitse haluamasi asetus. Se tulee voimaan välittömästi.
Mukautettujen palvelijoiden hyväksyntäasetukset toimivat eri tavalla. Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.
Asetus | Mitä palvelijasi tekee | Paras käyttötarkoitus |
|---|---|---|
Kysy aina | Kysyy sinulta ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta | Jokaisen muutoksen näkeminen etukäteen |
Tarkista puolestani (oletus) | Tarkistaa toiminnot itsenäisesti puolestasi ja kysyy luvan, jos jokin toiminto voi olla turvaton | Päivittäinen työ, jossa suuret muutokset tarkistetaan |
Ohita kaikki hyväksynnät | Suorittaa jokaisen toiminnon kysymättä | Tutut toistuvat tehtävät, jotka eivät vaikuta arkaluonteiseen sisältöön |
Palvelijasi pyytää hyväksyntäsi ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta. Se ei tee mitään ennen kuin annat hyväksyntäsi. Valitse tämä asetus, jos haluat nähdä jokaisen muutoksen etukäteen tai vasta totuttelet työskentelemään palvelijasi kanssa.
Esimerkki: Pyydät palvelijaasi siistimään projektisivun. Palvelijasi näyttää sinulle muokkauksen ja odottaa. Sivu pysyy ennallaan, kunnes hyväksyt muutokset.
Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen muutoksia, kuten:
Sivun luominen tai muokkaaminen.
Tietokannan, näkymän tai ominaisuuden luominen tai muokkaaminen.
Laajat sisältömuutokset, kuten tietokannan jokaisen rivin päivittäminen.
Lähettäminen tai julkaiseminen yhdistetyn sovelluksen kautta, kuten sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen.
Verkkosivustolla vieraileminen.
Lukeminen ei vaadi hyväksyntää. Palvelijasi voi hakea tietoa työtilastasi, avata sivuja, jotka näet jo, lukea viimeisimpiä viestejä yhdistetystä sovelluksesta ja vastata kysymyksiisi kysymättä ensin. Se kysyy lupaa, kun se on aikeissa muuttaa jotain tai toimia Notionin ulkopuolella.
Palvelijasi toimii itsenäisesti. Jos se arvioi jonkin toiminnon mahdollisesti turvattomaksi, se keskeyttää toiminnan ja kysyy sinulta ensin. Valitse tämä asetus, jos haluat palvelijasi jatkavan työtä kysymättä lupaa joka vaiheessa. Muista kuitenkin, että tämä hyväksyntätila perustuu palvelijan arvioon. Se ei välttämättä huomaa samoja riskejä kuin sinä.
Esimerkki: Pyydät palvelijaasi nimeämään uudelleen ominaisuuden tietokannassa, jossa on 1 000 riviä. Koska muutos koskee jokaista riviä, palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen aloittamista.
Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen esimerkiksi seuraavia muutoksia:
Sivujen poistaminen tai sisällön poistaminen suurissa erissä.
Sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen puolestasi.
Sellaisten tiedostojen tai ympäristömuuttujien tarkasteleminen tietokoneella, jotka saattavat sisältää kirjautumistietoja tai tokeneita.
Riippuvuuksien asentaminen tai koonti- tai testiskriptien suorittaminen tietokoneella.
Palvelijasi tekee kaikki toiminnot kysymättä lupaa. Näet keskustelusta, mitä se teki, mutta et saa hyväksyntäpyyntöä etukäteen. Valitse tämä asetus tuttuihin toistuviin tehtäviin, kuten vain omassa käytössäsi olevan tietokannan viikoittaiseen siivoukseen.
Muista, ettei palvelijasi kysy sinulta lupaa ennen muutoksia. Se ei kysy edes silloin, kun toimintoa on vaikea perua, kuten sivun sisällön korvaamisessa tai julkaisun tekemisessä yhdistetyssä sovelluksessa. Käytä tätä asetusta vain, kun tiedät tarkalleen, mitä pyydät.
Lue lisää vaatimuksista ja saatavuudesta alta.
Valintasi koskee työtilaa, jossa määrität sen. Jos käytät Notionia useammassa kuin yhdessä työtilassa, määritä se jokaisessa erikseen.
Voit valita hyväksyntäasetuksen verkkoversiossa ja Android-laitteilla. Asetus ei ole käytettävissä iOS-laitteilla.
Notion AI sisältyy maksullisiin sopimuksiin, joten sopimuksesi määrittää, mitä Notion AI -ominaisuuksia voit käyttää. Lue lisää Notion AI:sta →
Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.
Usein kysytyt kysymykset
Koskeeko tämä mukautettuja palvelijoita?
Koskeeko tämä mukautettuja palvelijoita?
Ei. Mukautettu palvelija pyytää hyväksyntää omien asetustensa perusteella, ja kyseistä palvelijaa hallinnoivat henkilöt päättävät näistä asetuksista.
Lue lisää:
Voiko ylläpitäjä määrittää tämän kaikille?
Voiko ylläpitäjä määrittää tämän kaikille?
Kyllä, ylläpitäjät voivat poistaa käytöstä mahdollisuuden ohittaa kaikki hyväksynnät kohdassa Asetukset.
Työtilan omistajat hallitsevat edelleen verkkohakua ja sitä, mitä sovelluksia käyttäjät voivat yhdistää kohdassa Asetukset → Notion AI.
Voinko muuttaa tätä asetusta keskustelun aikana?
Voinko muuttaa tätä asetusta keskustelun aikana?
Kyllä. Voit valita uuden asetuksen kesken Notion-palvelijasi kanssa käytävän keskustelun ennen viestin lähettämistä. Asetusta ei kuitenkaan voi vaihtaa, kun palvelija suorittaa tehtävää. Uusi asetus koskee sitä, mitä palvelijasi tekee seuraavaksi. Se ei kumoa mitään, mitä palvelijasi on jo tehnyt.
Mitä jos hyväksyn jotain vahingossa?
Mitä jos hyväksyn jotain vahingossa?
Pyydä palvelijaasi kumoamaan toiminto. Jos kyse on sivusta, voit myös avata Sivuhistorian ja palata aiempaan versioon. Jos kyse on yhdistetyssä sovelluksessa tehdystä toiminnosta, kuten lähetetystä sähköpostista tai Slack-viestistä, korjaa se kyseisessä sovelluksessa.
