Konfigurera och hantera databassynkroniseringar

I det här hjälpdokumentet

Alla arbetsytemedlemmar kan skapa databassynkroniseringar med leverantörer som Jira, GitHub och Salesforce. Arbetsyteägare hanterar anslutningsbehörigheter och kan granska eller ta bort alla synkroniseringar.

Gå till vanliga frågor

Arbetsyteägare kan styra vem som får skapa anslutningar från arbetsytans anslutningsinställningar. Alla arbetsytemedlemmar (förutom gäster) kan skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds, så länge arbetsytans abonnemang inkluderar den leverantörens synkronisering. Medlemmar kan logga in med sina egna konton och synkronisera data från källkonton som de har åtkomst till.

Obs: Den här inställningen styr vem som kan skapa interna anslutningar, som de som ditt team bygger med Workers. Den ändrar inte vem som kan skapa databassynkroniseringar. Befintliga synkroniseringar hanteras från den relevanta leverantörens anslutningssida.

Endast arbetsytans ägare kan se fliken Hantera under Inställningar → Anslutningar och ändra anslutningsbehörigheter.

  1. Öppna Inställningar.

  2. Välj Anslutningar.

  3. Öppna fliken Hantera.

Fliken Hantera har två avsnitt:

  • Hantera anslutningar och token: Öppna Alla anslutningar för att granska anslutningar som lagts till av arbetsytans medlemmar, eller Alla personliga åtkomsttoken för att granska token som skapats av medlemmar.

  • Hantera behörigheter: Ställ in vem som får installera anslutningar, använda anpassade MCP-servrar och skapa interna anslutningar.

Den här inställningen begränsar inte vem som kan skapa databassynkroniseringar. Just nu kan alla arbetsytemedlemmar skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds.

  1. Under Inställningar → Anslutningar → Hantera rullar du ned till Hantera behörigheter.

  2. Leta upp Begränsa vem som kan skapa interna anslutningar.

  3. Öppna rullistan och välj ett av följande alternativ:

    • Alla medlemmar på arbetsytan: Alla medlemmar på arbetsytan kan skapa en databassynkronisering.

    • Endast arbetsytans ägare: Endast arbetsytans ägare kan skapa en databassynkronisering.

    • Arbetsytans ägare och utvalda grupper: Arbetsytans ägare och medlemmar i utvalda grupper kan skapa en databassynkronisering.

  4. Om du väljer Arbetsytans ägare och valda grupper, välj de grupper som ska ha åtkomst.

Den här inställningen är skild från Begränsa vilka anslutningar medlemmar får installera, som styr vilka anslutningar medlemmar får installera.

  1. Under Inställningar → Anslutningar öppnar du Utforska anslutningar.

  2. Använd Sök anslutningar för att hitta en leverantör, eller begränsa katalogen med Alla kategorier och Alla typer.

  3. Öppna Alla typer och välj Databassynkronisering för att hitta leverantörer som stöder databassynkroniseringar.

  4. Välj en leverantör som stöds, till exempel Atlassian, GitHub eller Salesforce.

  1. Under Inställningar → Anslutningar öppnar du Anslutna.

  2. Använd Sök anslutningar, Alla kategorier eller Alla typer för att hitta en anslutning.

  3. Titta på etiketten bredvid anslutningens namn:

    • Skapad av Notion: En anslutning som skapats av Notion.

    • Intern: En anslutning som teamet har skapat, även med Workers.

  4. Använd åtgärden som visas bredvid anslutningen, till exempel Slutför konfiguration, Lägg till tjänster eller Hantera, för att fortsätta konfigurationen eller öppna dess inställningar.

Fliken Anslutna listar anslutningar, inte enskilda databassynkroniseringar. För att granska synkroniseringar för en leverantör, öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar.

När du har valt en leverantör:

  1. Välj Databassynkronisering bland leverantörens anslutningstyper.

  2. Öppna Översikt.

  3. Välj anslutningsknappen, till exempel Anslut Jira.

  4. Följ leverantörens steg för att logga in och godkänna åtkomst.

Den tillgängliga konfigurationen beror på leverantören. För Jira kan du:

  1. Välj en ansluten Jira-webbplats.

  2. Välj vilka utrymmen i Jira som ska ingå.

  3. Välj hur mycket historik för arbetsobjekt som ska synkroniseras.

  4. Välj anpassade egenskaper, eller aktivera Synkronisera alla nuvarande och framtida anpassade egenskaper.

  5. Välj Skapa synkronisering.

Öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar. Varje synkronisering visar:

  • Det anslutna källkontot

  • De valda resurserna

  • Databaserna som skapats av synkroniseringen

  • Aktuell status för varje databas

  • Den senaste synkroniseringstiden

Välj Redigera för att ändra synkroniseringens konfiguration.

Under den första importen kan en databas vara Felfri medan en annan fortfarande har statusen Komplettering pågår.

  1. Öppna den synkroniserade databasen.

  2. Välj Synkroniserad längst upp i databasen.

  3. Granska aktuell status och tidpunkten för Synkroniserad till och med.


Vanliga frågor

Påverkar det befintliga synkroniseringar om jag ändrar den här behörigheten?

Nej. Inställningar för anslutningsbehörighet påverkar aldrig befintliga synkroniseringar, och de begränsar inte skapandet av nya databassynkroniseringar. Befintliga synkroniseringar hanteras från leverantörens anslutningssida.

Styr den här inställningen vem som kan skapa databassynkroniseringar?

Nej. Just nu kan alla arbetsytemedlemmar skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds, så länge ditt abonnemang inkluderar det. Den här inställningen styr vem som kan skapa interna anslutningar, som de som ditt team bygger med Workers.

Kan arbetsytans ägare redigera eller ta bort en synkronisering som skapats av en annan medlem?

Ja, arbetsytaägare kan redigera eller radera alla synkroniseringar som skapats av en annan medlem.

Vilka abonnemang stöder databassynkroniseringar?

  • Enterprise: Salesforce

  • Business: Jira och GitHub


Ge feedback

Var den här resursen till hjälp?


Powered by Molteo