Visa dina Minnen i Notion-agenten
Hoppsan! Det verkar som om din annonsblockerare hindrar videon från att spelas upp.
Titta på den på YouTube
Lär dig hur Notion-agenten använder Minnen för att komma ihåg detaljer om ditt arbete.
Gå till vanliga frågorNotion-agenten kan använda Minnen för att förstå relevant bakgrund om din roll, ditt nuvarande arbete, personer du ofta samarbetar med och viktiga sidor. Minnen är privata och hjälper till att vägleda Notion-agentens svar, men de ersätter inte de sidor, databaser eller anslutna verktyg som innehåller den senaste informationen.
Så här visar du dina Minnen för Notion-agenten:
Gå till
Inställningar→Notion AI.I avsnittet Minne letar du upp Sparade minnen. Välj
Minnenför att öppna databasen med Minnen, ellerOm-sidanför att se sammanfattningen som agenterna läser om dig.
Arbetsytans ägare kan aktivera eller inaktivera Minnen för Notion-agenten i hela arbetsytan. När funktionen är inaktiverad kan ingen Notion-agent eller något AI-verktyg som är anslutet via MCP spara eller använda Minnen. Skräddarsydda agenter har en egen inställning för Minnen som alla med behörighet att redigera agenten kan styra.
När Minnen är aktiverade för din arbetsyta bestämmer du själv hur de ska fungera för dig:
Minnen är aktiverade som standard för Notion-agenten. Du kan stänga av dem när som helst med reglaget
Använd minneniInställningar→Notion AI→Minne. Då kan inte heller AI-verktyg som är anslutna via MCP använda dina Minnen. Om du ser Inaktiverat av arbetsytans administratör har en av arbetsytans ägare stängt av Minnen.Minnen är inaktiverade som standard för varje skräddarsydd agent. Du kan aktivera dem för en specifik skräddarsydd agent när du vill att den ska lära sig med tiden.
Notion-agenten kan komma ihåg sådant som är bra att känna till, till exempel:
din roll, ditt team och de personer du ofta arbetar med
dina pågående projekt och arbetsflöden
sidorna du använder ofta
önskemål eller rättelser som du delar i chattar
Minnen fungerar bäst för information som fortsätter att vara användbar över tid. De är inte avsedda för engångsförfrågningar eller fakta som bör hämtas från en aktuell källa.
Agenten skapar Minnen när den arbetar med dig i en chatt. Just nu skapar den inte Minnen utifrån dina andra sidor, kommentarer eller anslutna appar.
Minnen kan också komma från AI-verktyg som du ansluter till Notion. En agent som är ansluten via Notion MCP kan skapa och läsa dina Minnen direkt med hjälp av Notions minnesverktyg. Det innebär att verktyg du använder utanför Notion, som Claude Code, ChatGPT och Codex, kan lägga till information i samma Minnen.
Dina Minnen sparas i Notion, så du kan ta dem med dig. När du ansluter andra AI-verktyg via MCP kan de läsa och skriva i samma Minnen. På så sätt kan du byta verktyg och ändå ha dina Minnen med dig.
Dina Minnen är privata.
Notion-agenten blandar inte ihop dina Minnen med någon annans.
Minnen ger inte agenten åtkomst till något nytt. Notion-agenten kan bara använda innehåll som den redan har behörighet att se.
Detsamma gäller för AI-verktyg som du ansluter via MCP. En ansluten agent kan bara använda innehåll som du redan har behörighet att se.
Vanliga frågor
Vad är Minnen?
Vad är Minnen?
Minnen är information som Notion-agenten och dina skräddarsydda agenter lär sig över tid, till exempel din roll, dina prioriteringar, personer du samarbetar med och viktiga sidor. Det hjälper agenterna att förstå mer när du startar en ny chatt.
Är Minnen privata?
Är Minnen privata?
Ja. Varje användares Minnen är privata.
Kan jag redigera eller radera ett minne?
Kan jag redigera eller radera ett minne?
Ja. Öppna dina Minnen och redigera eller ta bort sådant du inte vill att agenten ska behålla.
Vem bestämmer om Minnen är tillgängliga?
Vem bestämmer om Minnen är tillgängliga?
En av arbetsytans ägare bestämmer om Notion-agenten får använda Minnen i arbetsytan. Om det är tillåtet kan du stänga av Minnen för dig själv. Skräddarsydda agenter har en egen inställning för Minnen. Den är inaktiverad som standard och kan aktiveras av alla med behörighet att redigera agenten.
Behöver jag ett betalt abonnemang för att använda Minnen?
Behöver jag ett betalt abonnemang för att använda Minnen?
Minnen är tillgängliga när Notion AI är aktiverat för arbetsytan. Notion AI, som inkluderar Notion-agenten, ingår i Business- och Enterprise-abonnemangen. Om du skapar Minnen i ett annat AI-verktyg som är anslutet via Notion MCP kan du också se dem i databasen med Minnen i Notion.
